Blockera kunder från att boka
I den här guiden får du lära dig hur du blockerar kunder för att hantera vem som kan boka hos ditt företag.
I den här artikeln
Så här fungerar blockering av kunder
Blockerade kunder kan inte boka bokningar hos din verksamhet online. Om en teammedlem försöker boka en tid i butiken åt en blockerad kund får hen se en avisering med anledningen till blockeringen och kan välja om hen vill fortsätta med bokningen.
Kunden stannar kvar i din kundlista, så att du kan behålla hela hens aktivitetshistorik. Blockerade kunder får inte veta att de har blockerats. Istället ser de meddelandet "Något gick fel" med ditt företags kontaktuppgifter när de försöker boka.
Blockera en kund
- Gå till Kunder från huvudmenyn till vänster på skärmen.
- Välj Kundlista från menypanelen till vänster.

- Klicka på en kunds profil för att se deras profilinformation.
- I kundvyn klickar du på Åtgärder och väljer Blockera kund.

- I popup-fönstret Blockera kund väljer du ett blockeringsskäl.

- Klicka på knappen Blockera för att bekräfta. Den blockerade statusen visas på kundprofilen.

När kunden har blockerats kommer hen inte längre att kunna boka hos ditt företag. Deras profil kommer att finnas kvar i din kundlista med blockeringsstatusen synlig för ditt team. För att avblockera kunden följer du samma steg och väljer Avblockera i menyn Åtgärder.
Vanliga frågor
Ja, du kan blockera eller avblockera en kund direkt från hens bokning i din kalender. Öppna bokningen och klicka på kundens namn för att se deras profil. Därifrån väljer du Åtgärder och sedan Blockera kund.
Istället för att blockera kan du överväga att uppgradera till vår betalningshanteringslösning och aktivera skydd mot uteblivna besök och sena avbokningar. Detta kan bidra till att minska antalet uteblivna besök med upp till 90 %.
Ja, den blockerade statusen och anledningen kommer att vara synliga för alla teammedlemmar med åtkomst till kundens profil.
Ja, blockerade kunder kan fortfarande bokas manuellt av ditt team.


