Usuń profile klientów
W tym przewodniku dowiesz się, jak usunąć Klientów ze swojego obszaru roboczego. Usunięci klienci są usuwani z listy klientów, ale ich zakończone sprzedaże, wizyty i opinie pozostają w Twojej dokumentacji.
W tym artykule
Usuń pojedynczego klienta
- W menu głównym po lewej stronie ekranu przejdź do Klienci.
- Wybierz Listę klientów z lewego panelu menu.

- Kliknij profil klienta, aby wyświetlić szczegóły profilu.
- W widoku klienta kliknij Opcje i wybierz Usuń klienta.

- Kliknij Usuń w wyskakującym okienku, aby potwierdzić.

Po usunięciu klient zostanie usunięty z listy klientów, ale jego wcześniejsza sprzedaż, wizyty i opinie pozostaną w Twoim obszarze roboczym.
Często zadawane pytania
Jeśli profil usunął pracownik, jego imię i nazwisko pojawi się w profilu usuniętego klienta w zakładce Dane klienta. Jeśli nie ma żadnej nazwy, oznacza to, że klient usunął własne konto Fresha.
Jeśli przypadkowo usuniesz klienta i będziesz potrzebować pomocy w odzyskaniu jego danych, skontaktuj się z naszym zespołem pomocy w celu uzyskania wsparcia.
Usunięcie zablokowanego klienta spowoduje usunięcie blokady, co umożliwi mu ponowną rezerwację online. Jeśli chcesz uniemożliwić klientowi dokonywanie rezerwacji w dowolnym terminie, najlepiej zachowaj jego profil i skorzystaj z funkcji blokady zamiast go usuwać.

