Dodavanje napomena u profile klijenata
U ovom ćete vodiču saznati kako dodati bilješke u profile klijenata kako bi vaš tim mogao pratiti važne pojedinosti za sve buduće termine.
U ovom članku
O napomenama o klijentu
Bilješke o klijentu omogućuju vam spremanje važnih podataka o klijentu, kao što su formule boja, preferencije stila, slike i datoteke. Te su bilješke vidljive samo vašem timu, ostaju na profilu klijenta i dostupne su za svaki budući termin.
Za jednokratno ažuriranje koje se odnosi samo na jedan posjet, kao što je klijent koji kasni, umjesto toga upotrijebi napomenu uz termin. Ako postoje informacije koje vaš tim mora odmah primijetiti, kao što su zdravstveni problemi, dodajte upozorenje za osoblje.
Dodajte napomenu na profil klijenta
- Otvorite profil klijenta sa svog popisa klijenata.
- Na lijevoj ploči izbornika odaberite Evidencije, a zatim otvorite karticu Bilješke.
- Kliknite Dodaj u gornjem desnom kutu i unesite svoju bilješku u tekstno polje. Otvara se skočni prozor Dodaj bilješku s automatski dodanim klijentom.
- Da biste dodali datoteku, kliknite Prenesi i odaberite datoteku sa svog uređaja. Priložene slike prikazuju se kao minijature, a druge datoteke prikazuju se kao ikona vrste datoteke. Možete priložiti više datoteka.
- Ako vaša tvrtka ima više od jedne lokacije, upotrijebite gumb Lokacija kako bi bilješka bila vidljiva na svim lokacijama ili odaberite određene lokacije. Ova tipka nije prikazana ako vaša tvrtka ima samo jednu lokaciju.
- Kliknite na gumb Spremi u gornjem desnom kutu da biste dodali napomenu na profil klijenta. Ako zatvorite skočni prozor s nespremljenim promjenama, tražit ćemo od vas da to potvrdite prije nego što ih odbacite.
Nakon dodavanja, bilješka se pojavljuje na vrhu kartice Bilješke, zajedno s datumom i članom tima koji ju je kreirao. Bilješke su grupirane po mjesecima, tako da je i dužu povijest jednostavno pregledati.
Uređivanje ili brisanje bilješke o klijentu
- Otvori profil klijenta sa svog popisa klijenata i na lijevoj ploči izbornika odaberi Evidencije, a zatim otvori karticu Bilješke.
- Da biste unijeli promjene, kliknite na Radnje, a zatim odaberite Uredi. Ažurirajte tekst ili priloge, a zatim kliknite Spremi.
- Da biste uklonili bilješku, kliknite Radnje, odaberite Izbriši, a zatim potvrdite u skočnom prozoru.
Nakon što se izbrišu, napomene o klijentima ne mogu se vratiti, pa je najbolje provjeriti pojedinosti prije nego što ih izbrišete.
Česta pitanja
Napomene o klijentu ne mogu se vratiti nakon brisanja, stoga je najbolje pregledati pojedinosti prije nego što ih uklonite.
Bilješke o klijentima ostaju privatne kako bi ih vaš tim mogao pregledavati interno. Klijenti nikada ne vide napomene dodane njihovom profilu.
Vlasnik vaše tvrtke može upravljati time tko može pregledavati, stvarati i uređivati bilješke o klijentima. Ako član tima nema dopuštenje za pregled bilješki na nekoj lokaciji, neće vidjeti bilješke za tu lokaciju, čak i ako inače može pristupiti profilu klijenta.
Da, dodavanjem bilješke iz termina ili prodaje bilješka se automatski povezuje s tim terminom ili prodajom. Također se pojavljuje na kartici Napomene klijenta pod odgovarajućim filtrom Napomene o terminu ili Napomene o prodaji.