PočetnaBaza znanjaFresha akademija
Arhivirajte i izbrišite članove tima iz svog radnog prostora
Nazad
  1. Baza znanja•
  2. Tim•
  3. Arhivirajte i izbrišite članove tima iz svog radnog prostora

Arhivirajte i izbrišite članove tima iz svog radnog prostora

U ovom vodiču ćete naučiti kako da ograničite pristup člana tima vašem radnom prostoru tako što ćete arhivirati ili izbrisati njegov profil kako biste sprečili rezervacije novih (zakazanih) termina.

U ovom članku

  • Kako funkcioniše arhiviranje ili brisanje članova tima
  • Arhiviranje članova tima
  • Poništavanje arhiviranja članova tima
  • Trajno izbrišite članove tima

Kako funkcioniše arhiviranje ili brisanje članova tima

Ako član tima privremeno ili trajno odlazi, možete da arhivirate ili obrišete njegov profil u skladu sa svojim potrebama.

  • Da biste arhivirali člana tima, prvo uredite njegov pristup tako što ćete ukloniti predstojeće smene i podesiti njegov nivo dozvole na Bez pristupa. Zatim otkažite ili preraspodelite sve buduće (zakazane) termine. Arhiviranjem se član tima uklanja iz vašeg kalendara i rasporeda, ali se zadržava njegova istorija i omogućava se buduća ponovna aktivacija.
  • Da biste izbrisali člana tima, prvo morate da arhivirate, a zatim da izbrišete njegov profil. Time se trajno uklanja njegov pristup radnom prostoru, ali se zadržavaju recenzije vašeg preduzeća, njegovi prethodni podaci o prodaji i (zakazanim) terminima u vašim izveštajima.

Arhiviranje članova tima

  1. U glavnom meniju na levoj strani ekrana idite na Tim. 
  2. Izaberite Članovi tima na levoj traci menija.
  3. Izaberite člana tima da biste otvorili njegov profil.
  4. U prikazu člana tima kliknite na dugme Radnje na levoj tabli i izaberite Arhiviraj. Group 162 (1).jpg
  5. Kliknite na dugme Arhiviraj u iskačućem prozoru da biste potvrdili.
  1. Otvorite profil člana tima sa svoje liste Članovi tima.
  2. U prikazu člana tima dodirnite dugme Radnje, a zatim na tabli izaberite Arhiviraj. Group 97 (1).jpg
  3. Dodirnite dugme Arhiviraj u iskačućem prozoru da biste potvrdili.

Kada se član tima arhivira, njegov pristup se uklanja, ali njegov profil se može vratiti u bilo kom trenutku. Pre arhiviranja će vam biti ponuđeno da otkažete ili preraspodelite sve predstojeće termine.

Poništavanje arhiviranja članova tima

  1. U glavnom meniju na levoj strani ekrana idite na Tim. 

  2. Izaberite Članovi tima na levoj traci menija.

  3. Iznad liste članova tima kliknite na ikonu Filter na traci sa alatkama da biste videli arhivirane profile. 

  4. U prikazu Filteri izaberite Arhivirano u odeljku Status, a zatim kliknite na dugme Primeni pri dnu.

    Poništavanje arhiviranja članova tima_lekcija_3_desktop.jpg

  5. Na listi arhiviranih članova tima kliknite na Radnje pored člana tima i izaberite Poništi arhiviranje na tabli.

    Vraćanje članova tima iz arhive_lesson_6_desktop.jpg

  1. U glavnom meniju na dnu ekrana dodirnite Još (ikonica mreže) i otvorite Tim.
  2. Iznad liste članova tima dodirnite ikonu Filter na traci sa alatkama da biste prikazali arhivirane profile. 
  3. U prikazu Filteri, u odeljku Status, izaberite Arhivirano i dodirnite dugme Primeni pri dnu da biste videli sve Arhivirane članove tima. unarchive_team_member_mobile.jpg
  4. Na listi arhiviranih članova tima dodirnite Radnje (tri tačke) pored člana tima i izaberite Opozovi arhiviranje. Group 94 (3).jpg

Kada se član tima izvuče iz arhive, dobiće pozivnicu imejlom i njegov profil će se ponovo aktivirati. Da bi bilo moguće zakazivati termine kod njega onlajn, ažurirajte podešavanja njegovog profila i dodajte planirane smene.

Trajno izbrišite članove tima

  1. U glavnom meniju na levoj strani ekrana idite na Tim. 
  2. Izaberite Članovi tima na levoj traci menija.
  3. Iznad liste članova tima kliknite na ikonu Filter na traci sa alatkama da biste videli arhivirane profile. 
  4. U prikazu filteri, u odeljku Status izaberite Arhivirano, a zatim kliknite na dugme Primeni. Group 162 (2).jpg
  5. Na listi arhiviranih članova tima kliknite na Radnje pored člana tima i izaberite Trajno izbriši na tabli. Group 163 (1).jpg
  6. Kliknite na dugme Izbriši u iskačućem prozoru da biste potvrdili.
  1. U glavnom meniju na dnu ekrana dodirnite Još (ikonica mreže) i otvorite Tim.
  2. Iznad liste članova tima dodirnite ikonu Filter na traci sa alatkama da biste videli arhivirane profile. 
  3. U prikazu filteri, u odeljku Status, izaberite Arhivirano i dodirnite dugme Primeni na dnu. Group 97 (2).jpg
  4. Na listi arhiviranih članova tima dodirnite Radnje (tri tačke) pored člana tima i na tabli izaberite Trajno izbriši. Group 98 (1).jpg
  5. Dodirnite dugme Izbriši u iskačućem prozoru da biste potvrdili.

Kada se profil člana tima trajno izbriše, njegov pristup se uklanja, ali njegove prethodne prodaje, termini i recenzije ostaju u vašim izveštajima.

Česta pitanja

    • Članove tima treba arhivirati pojedinačno. Time se obezbeđuje pravilno upravljanje svim budućim (zakazanim) terminima i podacima.

      Da, cena vašeg Fresha paketa zasniva se na broju članova tima dostupnih za zakazivanje. Kada onemogućite rezervacije u kalendaru za člana tima, arhivirate ga ili izbrišete, on će biti uklonjen iz vaše mesečne cene. Izmene vašeg paketa stupaju na snagu u sledećem obračunskom periodu. Ova promena se dešava automatski; ne morate ručno da menjate podešavanja svog Fresha paketa.

      Kada se član tima trajno izbriše, ti podaci se ne mogu vratiti. Morate ponovo da kreirate člana tima tako što ćete za njega dodati novi profil.

      Ako ne želite da arhivirate ili trajno izbrišete člana tima, ali morate da mu ograničite pristup i dostupnost, možete ga staviti u suspendovano stanje. Da biste to uradili, možete da uradite sledeće:

      • Izbrišite planirane smene člana tima
      • Onemogućite onlajn zakazivanje u profilu tog člana tima
      • Ažurirajte njegov nivo dozvole na Bez pristupa

      Kasnije možete da arhivirate njegov profil ili da mu vratite pristup radnom prostoru ako je potrebno.


Članovi tima


Povezani članci

Da li je ovaj vodič bio koristan?

Članovi tima

Dodajte članove tima u svoj radni prostor

Uvedite nove članove tima tako što ćete im podesiti profil u svom radnom prostoru.

Arhivirajte i izbrišite članove tima iz svog radnog prostora

Održavajte svoj radni prostor organizovanim tako što ćete upravljati članovima tima putem arhiviranja ili trajnog brisanja.

Upravljanje ulogama sa dozvolama

Upravljajte ulogama sa dozvolama svog tima da bi vaše svakodnevno poslovanje teklo bez problema,

Dodela uloga sa dozvolama članovima tima

Lako ažurirajte nivo dozvola člana tima sa liste članova tima, što vam pruža fleksibilnu kontrolu nad radnim prostorom.

Ažurirajte detalje naloga člana tima

Dodajte uloge, usluge, lokacije i nivoe dozvola profilima članova tima.

Kreiranje uloga sa dozvolama

Poboljšajte pristup svog tima radnom prostoru tako što ćete kreirati uloge sa dozvolama prilagođene svakoj ulozi i odgovornosti.

Istaknite svoj tim pomoću obogaćenih profila

Pozovite članove svog tima da kreiraju profesionalne profile i pokrenu onlajn profesionalni portfolio, prikazujući svoj talenat i veštine klijentima.

Povezani članci

Promena termina

Premestite (zakazane) termine u druga polja, a da svi ostali detalji ostanu nepromenjeni.

Otkazivanje zakazanih termina

Uklonite neželjene ili slučajne rezervacije iz kalendara da biste oslobodili raspoloživost.

Fresha
Preuzmite aplikaciju

O kompaniji Fresha

Karijere

Pomoć i podrška

Blog

Mapa sajta

Za preduzeća

Za partnere

Cene

Funkcije

Zakazivanje

Sistem za prodaju i naplatu

Plaćanja

Capital

Marketplace

Podrška

Status

Pravne informacije

Politika privatnosti

Uslovi pružanja usluge

Uslovi korišćenja

Pronađite nas na društvenim mrežama

Facebook
Linkedin
Instagram

© 2026. Fresha.com SV Ltd