Blokirajte klijente da ne mogu da rezervišu
U ovom vodiču ćete saznati kako da blokirate klijente kako biste upravljali time ko može da rezerviše kod vašeg preduzeća.
Kako funkcioniše blokiranje klijenata
Blokiranje klijenta mu onemogućava da onlajn zakazuje termine u vašem preduzeću. Ako član tima pokuša da zakaže termin u prodavnici za blokiranog klijenta, videće obaveštenje sa razlogom blokiranja i moći će da odluči da li želi da nastavi sa zakazivanjem.
Klijent ostaje na vašoj listi klijenata, što vam omogućava da zadržite njegovu kompletnu istoriju aktivnosti. Blokirani klijenti neće biti obavešteni o blokadi, već će umesto toga videti poruku „Došlo je do greške“ sa kontakt podacima vašeg preduzeća kada pokušaju da zakažu termin.
Blokiranje klijenta
- U glavnom meniju na levoj strani ekrana idite na Klijenti.
- Izaberite Lista klijenata na levoj tabli menija.

- Kliknite na profil klijenta da biste videli detalje njegovog profila.
- U prikazu klijenta kliknite na Radnje i izaberite Blokiraj klijenta.

- U iskačućem prozoru Blokiraj klijenta izaberite razlog blokiranja.

- Kliknite na dugme Blokiraj da biste potvrdili. Status blokiranog će se prikazivati na profilu klijenta.

Kada bude blokiran, klijent više neće moći da rezerviše kod vašeg preduzeća. Njegov profil će ostati na vašoj listi klijenata sa statusom blokiranosti koji će biti vidljiv vašem timu. Da biste odblokirali klijenta, pratite iste korake i izaberite Odblokiraj u meniju Radnje.
Česta pitanja
Da, možete da blokirate ili deblokirate klijenta direktno iz njegovog (zakazanog) termina u svom kalendaru. Otvorite (zakazani) termin i kliknite na ime klijenta da biste videli njegov profil. Odatle izaberite Radnje i zatim Blokiraj klijenta.
Umesto blokiranja, razmislite o nadogradnji na naše rešenje za obradu plaćanja i omogućavanju zaštite od propuštenog termina i kasnog otkazivanja. To može da doprinese smanjenju broja propuštenih termina i do 90%.
Da, status blokiranog klijenta i razlog blokiranja biće vidljivi svim članovima tima koji imaju pristup profilu klijenta.
Da, vaš tim i dalje može ručno da rezerviše za blokirane klijente.


