Klanten blokkeren voor boekingen
In deze handleiding leer je hoe je klanten kunt blokkeren om te beheren wie er bij je bedrijf kan boeken.
In dit artikel
Hoe het blokkeren van klanten werkt
Door een klant te weren, voorkom je dat deze online afspraken kan maken bij je bedrijf. Als een teamlid in de winkel probeert een afspraak te boeken voor een geblokkeerde klant, krijgt hij of zij een melding met de reden van de blokkering en kan hij of zij kiezen of de boeking moet worden voortgezet.
De klant blijft in je Klantenlijst staan, zodat je de volledige activiteitsgeschiedenis van die klant kunt behouden. Geblokkeerde klanten worden niet op de hoogte gebracht van de blokkering. In plaats daarvan zien ze een bericht 'Oeps, er is iets misgegaan' met de contactgegevens van je bedrijf wanneer ze proberen te boeken.
Een klant blokkeren
- Ga vanuit het hoofdmenu aan de linkerkant van je scherm naar Klanten.
- Selecteer Klantenlijst in het linkermenu.

- Klik op het profiel van een klant om hun profieldetails te bekijken.
- Klik in de klantweergave op Acties en selecteer Klant blokkeren.

- Selecteer in het pop-upvenster Klant blokkeren een reden voor het blokkeren.

- Klik op de knop Blokkeren om te bevestigen. De status Geblokkeerd verschijnt op het klantenprofiel.

Eenmaal geblokkeerd, kan de klant niet meer boeken bij je bedrijf. Het profiel van de klant blijft in je Klantenlijst staan met de status Blokkeren zichtbaar voor je Team. Om de klant te deblokkeren, volg je dezelfde stappen en selecteer je Deblokkeren in het menu Acties.
Veelgestelde vragen
Ja, je kunt een klant rechtstreeks vanuit de afspraak in je agenda blokkeren of deblokkeren. Open de afspraak en klik op de naam van de klant om het profiel te bekijken. Selecteer daar Acties en kies Klant blokkeren.
Overweeg in plaats van blokkeren om te upgraden naar onze Betalingsverwerkingsoplossing en bescherming tegen no-shows en late annuleringen te activeren. Dit kan helpen om het aantal no-shows met maximaal 90% te verminderen.
Ja, de status 'Geblokkeerd' en de reden zijn zichtbaar voor alle teamleden met toegang tot het profiel van de klant.
Ja, geblokkeerde klanten kunnen nog steeds handmatig worden geboekt door je team.


