Ekip üyelerini çalışma alanınızdan arşivleme ve silme
Bu kılavuzda, yeni randevu rezervasyonlarını engellemek için bir ekip üyesinin profilini arşivleyerek veya silerek çalışma alanınıza erişimini nasıl kısıtlayacağınızı öğreneceksiniz.
Bu makalede
Ekip üyelerini arşivleme veya silme nasıl yapılır?
Bir ekip üyesi geçici veya kalıcı olarak ayrılıyorsa, ihtiyaçlarınıza göre profilini arşivleyebilir veya silebilirsiniz.
- Bir ekip üyesini arşivlemek için öncelikle yaklaşan vardiyaları kaldırıp izin düzeyini Erişim yok olarak ayarlayarak erişimini düzenleyin. Ardından, iptal edin veya gelecekteki randevuları yeniden atayın. Arşivleme, onları takviminizden ve programınızdan kaldırır ancak geçmişlerini korur ve gelecekte yeniden etkinleştirilmesine olanak tanır.
- Bir ekip üyesini silmek için önce profilini arşivlemeniz ve ardından silmeniz gerekir. Bu işlem, işletmenizin değerlendirmelerini, geçmiş satışlarını ve randevu verilerini raporlarınızda korurken çalışma alanına erişimlerini kalıcı olarak kaldırır.
Ekip üyelerini arşivleyin
- Ekranınızın solundaki ana menüden Ekip bölümüne gidin.
- Sol menü panelinden Ekip üyeleri'ni seçin.
- Profilini açmak istediğiniz ekip üyesini seçin.
- Ekip üyesi görünümünde, sol paneldeki İşlemler düğmesine tıklayın ve Arşivle'yi seçin.

- Onaylamak için açılır penceredeki Arşivle düğmesine tıklayın.
Bir ekip üyesi arşivlendiğinde erişimi kaldırılır ancak profili istediğiniz zaman geri yüklenebilir. Arşivlemeden önce iptal etmeniz veya yaklaşan randevuları yeniden atamanız istenecektir.
Ekip üyelerinin arşivden çıkarılması
-
Ekranınızın sol tarafındaki ana menüden Ekip seçeneğine gidin.
-
Sol menü panelinden Ekip üyeleri'ni seçin.
-
Ekip üyeleri listesinin üstünde, araç çubuğundaki Filtre simgesine tıklayarak arşivlenmiş profilleri görüntüleyin.
-
Filtreler görünümünde Durum altında Arşivlendi seçeneğini belirleyin ve ardından alttaki Uygula düğmesine tıklayın.

-
Arşivlenmiş ekip üyeleri listesinden ekip üyesinin yanındaki İşlemler seçeneğine tıklayın ve panelden Arşivden Çıkar seçeneğini belirleyin.

Bir ekip üyesinin arşivden çıkarılmasının ardından, bu ekip üyesi bir e‑posta daveti alacak ve profili yeniden etkinleştirilecektir. Çevrimiçi rezervasyon yapılabilir hâle getirmek için profil ayarlarını güncelleyin ve planlanmış vardiyalar ekleyin.
Ekip üyelerini kalıcı olarak silme
- Ekranınızın solundaki ana menüden Ekip bölümüne gidin.
- Soldaki menü panelinden Ekip üyeleri'ni seçin.
- Arşivlenmiş profilleri görüntülemek için ekip üyeleri listesinin üstündeki araç çubuğunda Filtre simgesine tıklayın.
- Filtreler görünümünde, Durum altında Arşivlendi seçeneğini belirleyin ve ardından Uygula düğmesine tıklayın.

- Arşivlenmiş ekip üyeleri listesinden ekip üyesinin yanındaki Eylemler seçeneğine tıklayın ve panelden Kalıcı olarak sil seçeneğini belirleyin.

- Onaylamak için açılır penceredeki Sil düğmesine tıklayın.
Bir ekip üyesinin profili kalıcı olarak silindiğinde erişimi kaldırılır, ancak geçmiş satışları, randevuları ve değerlendirmeleri raporlarınızda kalır.
SSS
- Ekip üyesinin planlanmış vardiyalarını silin
- Ekip üyesi profilinde Çevrimiçi rezervasyonu devre dışı bırakın
- İzin düzeyini Erişim yok olarak güncelleyin
Ekip üyeleri tek tek arşivlenmelidir. Bu, gelecekteki tüm randevuların ve verilerin doğru yönetilmesini sağlar.
Evet, Fresha planınızın fiyatı, rezervasyon yapılabilir ekip üyelerinin sayısına göre belirlenir. Bir ekip üyesi için takvim rezervasyonlarını devre dışı bıraktığınızda, bu üyeyi arşivlediğinizde veya sildiğinizde aylık fiyatınızdan çıkarılır. Planınızdaki değişiklikler bir sonraki fatura döneminizde geçerli olur. Bu değişiklik otomatik olarak gerçekleşir, Fresha planı ayarlarınızda manuel olarak herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur.
Bir ekip üyesi kalıcı olarak silindikten sonra bu veriler geri yüklenemez. Ekip üyesini, onun için yeni bir profil ekleyerek yeniden oluşturmanız gerekir.
Bir ekip üyesini arşivlemek veya kalıcı olarak silmek istemiyorsanız ancak erişimini ve müsaitliğini sınırlamanız gerekiyorsa onu askıya alınmış duruma getirebilirsiniz. Bunu yapmak için aşağıdakileri yapabilirsiniz:
Daha sonra profilini arşivleyebilir veya gerekirse çalışma alanı erişimini geri yükleyebilirsiniz.




