Teamleden archiveren en verwijderen uit je werkruimte
In deze handleiding leer je hoe je de toegang van een teamlid tot je werkruimte kunt beperken door het profiel van dat teamlid te archiveren of te verwijderen om nieuwe afspraakboekingen te voorkomen.
In dit artikel
Hoe het archiveren of verwijderen van teamleden werkt
Als een teamlid tijdelijk of permanent vertrekt, kun je het profiel archiveren of verwijderen, afhankelijk van je behoeften.
- Om een teamlid te archiveren, bewerk je eerst hun toegang door komende diensten te verwijderen en hun rechtenniveau in te stellen op Geen toegang. Vervolgens annuleer je of wijs je toekomstige afspraken opnieuw toe. Door te archiveren wordt het teamlid uit je agenda en planning verwijderd, maar wordt de geschiedenis bewaard en kan het teamlid in de toekomst opnieuw worden geactiveerd.
- Om een teamlid te verwijderen, moet je eerst het profiel archiveren en vervolgens verwijderen. Hierdoor wordt de toegang tot de werkruimte permanent verwijderd, terwijl de beoordelingen van je bedrijf, hun voorbije transacties en afspraakgegevens in je rapporten behouden blijven.
Teamleden archiveren
- Ga vanuit het hoofdmenu aan de linkerkant van je scherm naar Team.
- Selecteer Teamleden in het linkermenu.
- Selecteer het teamlid om het profiel te openen.
- Klik in de weergave van het teamlid op de knop Acties in het linkerdeelvenster en selecteer Archiveren.

- Klik op de knop Archiveren in de pop-up om te bevestigen.
Zodra een teamlid is gearchiveerd, wordt de toegang van die persoon verwijderd, maar het profiel kan op elk moment worden hersteld. Je wordt gevraagd om te annuleren of eventuele geplande afspraken opnieuw toe te wijzen voordat je gaat archiveren.
Archiveren van teamleden ongedaan maken
-
Ga vanuit het hoofdmenu aan de linkerkant van je scherm naar Team.
-
Selecteer Teamleden in het linkermenu.
-
Klik boven de lijst met teamleden op het pictogram Filter in de werkbalk om gearchiveerde profielen te bekijken.
-
Selecteer in de filters-weergave Gearchiveerd onder Status en klik vervolgens op de knop Toepassen onderaan.

-
Klik in de lijst met gearchiveerde teamleden op Acties naast het teamlid en selecteer Archiveren ongedaan maken in het paneel.

Zodra een teamlid uit de archivering is gehaald, ontvangt deze een e-mailuitnodiging en wordt het profiel opnieuw geactiveerd. Om ze online actief te maken, werk je hun profielinstellingen bij en voeg je geplande diensten toe.
Teamleden permanent verwijderen
- Ga vanuit het hoofdmenu aan de linkerkant van je scherm naar Team.
- Selecteer Teamleden in het linkermenu.
- Klik boven de lijst met teamleden op het pictogram Filter in de werkbalk om gearchiveerde profielen te bekijken.
- Selecteer in de filters-weergave onder Status Gearchiveerd en klik vervolgens op de knop Toepassen.

- Klik in de lijst met gearchiveerde teamleden op Acties naast het teamlid en selecteer Permanent verwijderen in het paneel.

- Klik op de knop Verwijderen in de pop-up om te bevestigen.
Zodra het profiel van een teamlid permanent is verwijderd, wordt de toegang van dat teamlid ingetrokken, maar de eerdere transacties, afspraken en beoordelingen van dat teamlid blijven in je rapporten staan.
Veelgestelde vragen
- De geplande diensten van het teamlid verwijderen
- Online boeken uitschakelen in het profiel van het teamlid
- Werk hun rechtenniveau bij naar Geen toegang
Teamleden moeten individueel worden gearchiveerd. Dit zorgt ervoor dat alle toekomstige afspraken en gegevens correct worden beheerd.
Ja, de prijs van je Fresha-abonnement is gebaseerd op het aantal beschikbare teamleden. Wanneer je kalenderboekingen voor een teamlid uitschakelt, archiveert of verwijdert, worden deze uit je maandelijkse prijs verwijderd. Wijzigingen in je pakket worden van kracht in je volgende factureringsperiode. Deze wijziging vindt automatisch plaats. Je hoeft geen handmatige wijzigingen aan te brengen in de Instellingen van je Fresha-abonnement.
Zodra een teamlid permanent is verwijderd, kunnen deze gegevens niet meer worden hersteld. Je moet het teamlid opnieuw aanmaken door een nieuw profiel toe te voegen voor het teamlid.
Als je een teamlid niet wilt archiveren of permanent wilt verwijderen, maar de toegang en beschikbaarheid van dat teamlid wilt beperken, kun je het teamlid in een geschorste status zetten. Om dit te doen, kun je het volgende doen:
Je kunt later hun profiel archiveren of indien nodig hun toegang tot de werkruimte herstellen.




