Αρχειοθέτηση και διαγραφή μελών της ομάδας από το workspace σας
Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να περιορίσετε την πρόσβαση ενός μέλους της ομάδας στο workspace σας, αρχειοθετώντας ή διαγράφοντας το προφίλ του, για να αποτρέψετε νέες κρατήσεις ραντεβού.
Σε αυτό το άρθρο
Πώς λειτουργεί η αρχειοθέτηση ή η διαγραφή μελών της ομάδας
Εάν ένα μέλος της ομάδας αποχωρήσει, προσωρινά ή μόνιμα, μπορείτε είτε να αρχειοθετήσετε είτε να διαγράψετε το προφίλ του, ανάλογα με τις ανάγκες σας.
- Για να αρχειοθετήσετε ένα μέλος της ομάδας, πρώτα επεξεργαστείτε την πρόσβασή του αφαιρώντας τα επερχόμενα shift και ορίζοντας το επίπεδο άδειας του σε Χωρίς πρόσβαση. Στη συνέχεια, ακυρώστε ή αναθέστε ξανά τυχόν μελλοντικά ραντεβού. Η αρχειοθέτηση το αφαιρεί από το ημερολόγιό σας και το χρονοδιάγραμμά σας, αλλά διατηρεί το ιστορικό του και επιτρέπει τη μελλοντική επανενεργοποίησή του.
- Για να διαγράψετε ένα μέλος της ομάδας, πρέπει πρώτα να αρχειοθετήσετε και στη συνέχεια να διαγράψετε το προφίλ του. Με αυτόν τον τρόπο, αφαιρείται οριστικά η πρόσβασή του στο Workspace, ενώ διατηρούνται οι Κριτικές της επιχείρησής σας, οι προηγούμενες πωλήσεις του και τα δεδομένα ραντεβού στις αναφορές σας.
Αρχειοθέτηση μελών της ομάδας
- Από το κύριο μενού στα αριστερά της οθόνης σας, μεταβείτε στην ενότητα Ομάδα.
- Επιλέξτε Μέλη της ομάδας από το αριστερό πλαίσιο του μενού.
- Επιλέξτε το μέλος της ομάδας για να ανοίξετε το προφίλ του.
- Στη προβολή του μέλους της ομάδας, κάντε κλικ στο κουμπί Ενέργειες στο αριστερό πλαίσιο και επιλέξτε Αρχειοθέτηση.

- Κάντε κλικ στο κουμπί Αρχειοθέτηση στο αναδυόμενο παράθυρο για επιβεβαίωση.
Μόλις αρχειοθετηθεί ένα μέλος της ομάδας, η πρόσβασή του καταργείται, αλλά το προφίλ του μπορεί να επαναφερθεί οποιαδήποτε στιγμή. Θα σας ζητηθεί να ακυρώσετε ή να αναθέσετε εκ νέου τυχόν επερχόμενα ραντεβού πριν από την αρχειοθέτηση.
Αναίρεση αρχειοθέτησης μελών της ομάδας
-
Από το κύριο μενού στα αριστερά της οθόνης σας, μεταβείτε στην ενότητα Ομάδα.
-
Επιλέξτε Μέλη της ομάδας από τον αριστερό πίνακα του μενού.
-
Πάνω από τη λίστα των μελών της ομάδας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Φίλτρο στη γραμμή εργαλείων για να δείτε τα αρχειοθετημένα προφίλ.
-
Στη προβολή φίλτρα, επιλέξτε Αρχειοθετημένα στην ενότητα Κατάσταση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή στο κάτω μέρος.

-
Από τη λίστα των αρχειοθετημένων μελών της ομάδας, κάντε κλικ στην επιλογή Ενέργειες δίπλα στο μέλος της ομάδας και επιλέξτε Αναίρεση από τον πίνακα.

Μόλις καταργηθεί η αρχειοθέτηση ενός μέλους της ομάδας, θα λάβει μια πρόσκληση μέσω email και το προφίλ του θα επανενεργοποιηθεί. Για να υπάρχει δυνατότητα κράτησης για το μέλος της ομάδας στο διαδίκτυο, ενημερώστε τις ρυθμίσεις του προφίλ του και προσθέστε προγραμματισμένες βάρδιες.
Οριστική διαγραφή μελών της ομάδας
- Από το κύριο μενού στα αριστερά της οθόνης σας, μεταβείτε στην ενότητα Ομάδα.
- Επιλέξτε Μέλη της ομάδας από το αριστερό πλαίσιο του μενού.
- Πάνω από τη λίστα των μελών της ομάδας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Φίλτρο στη γραμμή εργαλείων για να δείτε τα αρχειοθετημένα προφίλ.
- Στη προβολή φίλτρα, στην ενότητα Κατάσταση, επιλέξτε Αρχειοθετημένα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

- Από τη λίστα των αρχειοθετημένων μελών της ομάδας, κάντε κλικ στις Ενέργειες δίπλα στο μέλος της ομάδας και επιλέξτε Οριστική διαγραφή από τον πίνακα.

- Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή στο αναδυόμενο παράθυρο για επιβεβαίωση.
Μόλις το προφίλ ενός μέλους της ομάδας διαγραφεί οριστικά, η πρόσβασή του καταργείται, αλλά οι προηγούμενες πωλήσεις, τα ραντεβού και οι κριτικές του παραμένουν στις αναφορές σας.
Συχνές ερωτήσεις
- Διαγράψτε τις προγραμματισμένες βάρδιες του μέλους της ομάδας
- Απενεργοποίηση της online κράτησης στο προφίλ του μέλους της ομάδας
- Ενημερώστε το επίπεδο άδειας σε «Χωρίς πρόσβαση»
Τα μέλη της ομάδας πρέπει να αρχειοθετούνται μεμονωμένα. Αυτό διασφαλίζει τη σωστή διαχείριση όλων των μελλοντικών ραντεβού και δεδομένων.
Ναι, η τιμή του προγράμματος Fresha βασίζεται στον αριθμό των μελών της ομάδας με δυνατότητα κράτησης. Όταν απενεργοποιείτε τις κρατήσεις ημερολογίου για ένα μέλος της ομάδας, τις αρχειοθετείτε ή τις διαγράφετε, θα αφαιρούνται από τη μηνιαία τιμή σας. Οι αλλαγές στο πρόγραμμά σας τίθενται σε ισχύ κατά την επόμενη περίοδο χρέωσης. Αυτή η αλλαγή γίνεται αυτόματα, δεν χρειάζεται να κάνετε χειροκίνητες αλλαγές στις ρυθμίσεις του προγράμματός σας στη Fresha.
Μόλις ένα μέλος της ομάδας διαγραφεί οριστικά, αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να αποκατασταθούν. Πρέπει να δημιουργήσετε ξανά το μέλος της ομάδας προσθέτοντας ένα νέο προφίλ για αυτό.
Εάν δεν θέλετε να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε οριστικά ένα μέλος της ομάδας, αλλά πρέπει να περιορίσετε την πρόσβαση και τη διαθεσιμότητά του, μπορείτε να το θέσετε σε κατάσταση αναστολής. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες:
Αργότερα, μπορείτε να αρχειοθετήσετε το προφίλ του ή να επαναφέρετε την πρόσβασή του στο Workspace, αν χρειαστεί.




