Przeniesienie uprawnień do własności obszaru roboczego
Dowiedz się, jak przenieść własność obszaru roboczego i pełną kontrolę nad kontem na pracownika na swoim koncie Fresha.
W tym artykule
Przenieś własność obszaru roboczego Fresha na pracownika
Jeśli Twoja firma zmienia właścicieli lub musisz przenieść własność na inną osobę, możesz to zrobić w Ustawieniach obszaru roboczego.
Aby można było przenieść własność, nowy właściciel musi być już dodany jako pracownik na Twoim koncie firmowym Fresha.
Po przeniesieniu własności Twój dostęp właściciela zostanie usunięty i przydzielona Ci zostanie rola pracownika z wysokim poziomem dostępu do obszaru roboczego Fresha.
Przeniesienie dostępu właściciela
- Na pasku narzędzi w prawym górnym rogu ekranu wybierz ikonę Profil i kliknij Mój profil.

- W lewym panelu menu kliknij Obszary robocze i wybierz Zarządzaj obok obszaru roboczego, którego własność chcesz przenieść.

- W prawym górnym rogu widoku wybierz Opcje, a następnie wybierz Przenieś własność obszaru roboczego.

- W prawym górnym rogu ekranu kliknij Dalej, aby przejść do następnego kroku.

- Użyj paska wyszukiwania, aby znaleźć pracownika, na którego chcesz przenieść własność, a następnie wybierz jego profil.
- W prawym górnym rogu ekranu kliknij Dalej, aby przejść dalej.

- Sprawdź i potwierdź zmiany, zaznacz pole wyboru u dołu, aby potwierdzić przeniesienie własności, a następnie wybierz Potwierdź, aby zakończyć proces.

- Aby zweryfikować zmianę, wprowadź kod PIN zabezpieczający, który wysłano na adres e-mail zarejestrowany na Twoim koncie Fresha.
- Możesz też wybrać otrzymanie kodu bezpieczeństwa SMS-em, wybierając podany link.
- Po wprowadzeniu 4-cyfrowego kodu PIN zobaczysz Potwierdzenie, że własność została pomyślnie przeniesiona.

- Twój dostęp do obszaru roboczego zostanie automatycznie zmieniony na poziom uprawnień Wysoki dostęp.
Po przeniesieniu własności na pracownika otrzymasz e-mail z potwierdzeniem na adres e-mail zarejestrowany na Twoim koncie Fresha.
Często zadawane pytania
Konto firmowe Fresha może mieć tylko jednego właściciela konta z pełnym dostępem. Jeśli chcesz dzielić się kontrolą, zalecamy przyznanie pracownikowi pełnego dostępu za pomocą ustawień uprawnień.
Jeśli chcesz usunąć pracownika ze swojego obszaru roboczego, musisz najpierw zarchiwizować, a następnie usunąć jego profil. Spowoduje to trwałe usunięcie dostępu tej osoby do obszaru roboczego, przy jednoczesnym zachowaniu w Twoich raportach opinii o firmie oraz danych dotyczących zakończonej sprzedaży i wizyt tej osoby.
Jeśli chcesz opuścić obszar roboczy, możesz to zrobić z poziomu Ustawień obszaru roboczego.
Jako właściciel obszaru roboczego możesz tworzyć poziomy uprawnień dla swojego obszaru roboczego i nimi zarządzać oraz kontrolować indywidualne poziomy dostępu dla każdego pracownika.
Tylko pracownicy, którzy zaakceptowali zaproszenie do dołączenia do Twojego obszaru roboczego, pojawią się na liście podczas wybierania nowego właściciela. Pracownik musi również zweryfikować swój adres e-mail i utworzyć login do Twojego obszaru roboczego, zanim będzie można go wybrać.