Управление на вашия списък с клиенти
В това ръководство ще научите как да изтриете или блокирате няколко клиенти наведнъж.
В тази статия
Как работи вашият списък на клиенти
Списъкът ви с клиенти е мястото, където се съхраняват и управляват всички клиентски профили. От тук можете да видите данни за клиента, история и др., което ви дава пълен поглед върху всеки клиент.
Оттук можете да предприемате групови действия, като например изтриване или блокиране на няколко клиенти наведнъж. Изтритите клиенти се премахват от вашата работна област, но тяхната хронология остава запазена. Блокираните клиенти не могат да резервират онлайн, но профилът им остава видим за екипа ви.
За да управлявате отделни профили на клиенти, включително как да изтриете един клиент или да блокирате конкретен клиент от извършване на резервации, отворете директно профила на клиента.
Изтрийте клиентите си групово
- От главното меню вляво на екрана отидете на „Клиенти“.
- Изберете Списък с клиенти от левия панел на менюто.
- Над Списък с клиенти, до Име на клиент, поставете отметка в квадратчето, за да изберете всички клиенти, или изберете конкретни клиенти поотделно.

- Кликнете върху бутона Изтриване, за да премахнете клиентските профили.

- В изскачащия прозорец кликнете върху Изтриване, за да потвърдите отново.

След като бъдат изтрити, избраните клиенти се премахват от списъка ви с клиенти, но миналите им запазени часове остават във вашата работна област.
Блокиране на клиентите ви групово
- От главното меню вляво на екрана отидете на Клиенти.
- Над списъка с клиенти, до Име на клиента, поставете отметка в квадратчето, за да изберете всички клиенти, или изберете конкретни клиенти поотделно.

- Кликнете върху бутона Групово редактиране и изберете Блокиране на клиенти.

- В изскачащия прозорец Блокиране на клиенти изберете причина за блокиране.

- Кликнете върху бутона Блокиране, за да потвърдите.
След като бъдат блокирани, клиентите вече няма да могат да резервират часове при вас. Профилът им остава във вашия Списък на клиенти със статус „Блокиран“, който се вижда от вашия екип. За да отблокирате клиентите, следвайте същите стъпки и изберете Отблокиране на клиенти.






