Çalışma alanı sahipliği erişimini devretme
Fresha hesabınızdaki çalışma alanı sahipliğini ve tam hesap kontrolünü bir ekip üyesine nasıl aktaracağınızı öğrenin.
Fresha çalışma alanı sahipliğini bir ekip üyesine devretme
İşletmenizin sahibi değişiyorsa veya sahipliği başka birine devretmeniz gerekiyorsa bunu Çalışma alanı ayarlarınız aracılığıyla yapabilirsiniz.
Sahipliğin devredilebilmesi için yeni sahibin Fresha işletme hesabınıza önceden ekip üyesi olarak eklenmiş olması gerekir.
Sahiplik devredildikten sonra, sahip erişiminiz kaldırılacak ve size Fresha çalışma alanına üst düzey erişime sahip bir ekip üyesi rolü verilecektir.
Sahiplik erişimini devretme
- Ekranınızın sağ üst köşesindeki araç çubuğundan Profil simgesini seçin ve Profilim seçeneğine tıklayın.

- Sol menü panelinde Çalışma alanları'na tıklayın ve sahipliğini devretmek istediğiniz çalışma alanının yanındaki Yönet'i seçin.

- Görünümün sağ üst köşesinden Eylemler'i seçin, ardından Çalışma alanı sahipliğini devret'i seçin.

- Bir sonraki adıma geçmek için ekranınızın sağ üst köşesindeki Devam seçeneğine tıklayın.

- Sahipliğini devretmek istediğiniz ekip üyesini bulmak için arama çubuğunu kullanın, ardından ilgili kişinin profilini seçin.
- Bir sonraki adıma geçmek için ekranınızın sağ üst köşesindeki Devam düğmesine tıklayın.

- Değişikliklerinizi gözden geçirip onaylayın, sahiplik devrini kabul etmek için alttaki onay kutusunu işaretleyin, ardından işlemi tamamlamak için Onayla'yı seçin.

- Değişikliği doğrulamak için Fresha hesabınıza kayıtlı E‑posta adresine gönderilen güvenlik PIN'ini girin.
- Alternatif olarak, verilen bağlantıyı seçerek güvenlik kodunu kısa mesajla almayı tercih edebilirsiniz.
- 4 haneli PIN kodunu girdikten sonra mülkiyetin başarıyla devredildiğine dair bir onay göreceksiniz.

- Çalışma alanı erişiminiz otomatik olarak Yüksek erişim izin düzeyine güncellenecektir.
Sahiplik bir ekip üyesine devredildikten sonra, Fresha hesabınıza kayıtlı e‑posta adresine bir onay e‑postası alacaksınız.
SSS
Bir Fresha işletme hesabında yalnızca tam erişime sahip tek bir hesap sahibi olabilir. Kontrolü paylaşmanız gerekiyorsa izin ayarlarınızdan bir ekip üyesine tam erişim vermenizi öneririz.
Bir ekip üyesini çalışma alanınızdan kaldırmanız gerekiyorsa önce profilini arşivlemeniz, ardından silmeniz gerekir. Bu işlem, işletmenize ilişkin değerlendirmeler, geçmiş satışları ve raporlarınızdaki randevu verileri korunurken, çalışma alanı erişimi kalıcı olarak kaldırılır.
Bir çalışma alanından çıkmak istiyorsanız bunu Çalışma alanı ayarlarınızdan yapabilirsiniz.
Çalışma alanı sahibi olarak çalışma alanınız için yetki rolleri oluşturabilir ve yönetebilir ve her ekip üyesi için ayrı ayrı erişim düzeylerini kontrol edebilirsiniz.
Yeni bir sahip seçerken yalnızca çalışma alanınıza katılma davetini kabul eden ekip üyeleri listede görünecektir. Ekip üyesinin ayrıca seçilebilmesi için e‑posta adresini doğrulaması ve çalışma alanınız için bir giriş bilgisi oluşturması gerekir.