Överföring av ägaråtkomst till arbetsyta
Lär dig hur du överför äganderätten till arbetsytan och fullständig kontokontroll till en teammedlem i ditt Fresha-konto.
Överför äganderätten till Fresha-arbetsytan till en teammedlem
Om ditt företag byter ägare eller om du behöver överföra äganderätten till någon annan, kan du göra detta via dina Inställningar för arbetsyta.
Den nya ägaren måste redan vara tillagd som teammedlem i ditt Fresha-företagskonto innan ägandet kan överföras.
När äganderätten har överförts tas din ägaråtkomst bort och du tilldelas en teammedlemsbefattning med hög åtkomstnivå till Fresha-arbetsytan.
Överför ägaråtkomst
- I verktygsfältet längst upp till höger på skärmen väljer du ikonen Profil och klickar på Min profil.

- I den vänstra menypanelen klickar du på Arbetsytor och väljer Hantera bredvid den arbetsyta vars äganderätt du vill överföra.

- Välj Åtgärder längst upp till höger i vyn och välj sedan Överför äganderätt till arbetsyta.

- Klicka på Fortsätt längst upp till höger på skärmen för att gå vidare till nästa steg.

- Använd sökfältet för att hitta den teammedlem som du vill överföra äganderätten till och välj sedan hens profil.
- Klicka på Fortsätt uppe till höger på skärmen för att gå vidare till nästa steg.

- Granska och bekräfta dina ändringar, markera kryssrutan längst ner för att godkänna överlåtelsen av äganderätten och välj sedan Bekräfta för att slutföra processen.

- För att verifiera ändringen anger du säkerhetspinkoden som skickats till den e-postadress som är registrerad för ditt Fresha-konto.
- Alternativt kan du välja att få säkerhetskoden via sms genom att välja den angivna länken.
- När du har angett den fyrsiffriga pinkoden ser du en bekräftelse på att äganderätten har överförts.

- Din åtkomst till arbetsytan uppdateras automatiskt till behörighetsnivån Hög åtkomst.
När äganderätten har överförts till en teammedlem får du ett e-postmeddelande med en bekräftelse till den e-postadress som är registrerad på ditt Fresha-konto.
Vanliga frågor
Ett Fresha-företagskonto kan bara ha en kontoägare med full tillgång. Om du behöver dela kontrollen rekommenderar vi att du ger en teammedlem fullständig åtkomst via dina behörighetsinställningar.
Om du behöver ta bort en teammedlem från din arbetsyta måste du först arkivera och sedan ta bort hens profil. Detta tar permanent bort deras åtkomst till arbetsytan samtidigt som dina företagsomdömen, deras tidigare försäljning och bokningsdata bevaras i dina rapporter.
Om du vill lämna en arbetsyta kan du göra det i dina inställningar för arbetsytan.
Som ägare av arbetsytan kan du skapa och hantera behörighetsroller för din arbetsyta och kontrollera individuella åtkomstnivåer för varje teammedlem.
Endast teammedlemmar som har godkänt inbjudan att gå med i din arbetsyta kommer att visas i listan när du väljer en ny ägare. Teammedlemmen måste också verifiera sin e-postadress och skapa en inloggning för din arbetsyta innan hen kan väljas.