Arkivo dhe fshi anëtarët e ekipit nga hapësira jote e punës
Në këtë udhëzues, do të mësosh se si të kufizosh qasjen e një anëtari të ekipit në hapësirën tënde të punës duke arkivuar ose duke fshirë profilin e tij për të parandaluar rezervime të reja takimesh.
Në këtë artikull
Si funksionon arkivimi ose fshirja e anëtarëve të ekipit
Nëse një anëtar ekipi po largohet, përkohësisht ose përgjithmonë, mund të arkivosh ose fshish profilin e tij/saj sipas nevojave të tua.
- Për të arkivuar një anëtar ekipi, së pari modifiko qasjen e tij duke hequr turnet e ardhshme dhe duke e caktuar nivelin e lejeve të tij në Nuk ka qasje. Më pas, anulo ose ricakto çdo takim të ardhshëm. Arkivimi i heq ata nga kalendari dhe programi yt, por ruan historikun e tyre dhe mundëson riaktivizimin e tyre në të ardhmen.
- Për të fshirë një anëtar ekipi, së pari duhet ta arkivoni dhe më pas ta fshini profilin e tij. Kjo heq përgjithmonë qasjen e tij në hapësirën e punës, duke ruajtur njëkohësisht recensionet e biznesit tënd, shitjet e tij të kaluara dhe të dhënat e takimeve në raportet e tua.
Arkivimi i anëtarëve të ekipit
- Nga menuja kryesore në anën e majtë të ekranit, shko te Stafi.
- Zgjidh Anëtarët e ekipit nga paneli i menusë në të majtë.
- Zgjidh anëtarin e ekipit për të hapur profilin e tij.
- Në pamjen e anëtarit të ekipit, klikoni butonin Veprimet në panelin e majtë dhe zgjidhni Arkivo.

- Kliko mbi butonin Arkivo në dritaren që hapet për të konfirmuar.
Pasi një anëtar ekipi arkivohet, qasja e tij hiqet, por profili i tij mund të rikthehet në çdo kohë. Do të të kërkohet të anulosh ose ricaktosh çdo takim të ardhshëm para arkivimit.
Heqja nga arkivi e anëtarëve të ekipit
-
Nga menuja kryesore në të majtë të ekranit, shko te Stafi.
-
Zgjidh Anëtarët e ekipit nga paneli i menysë në të majtë.
-
Mbi listën e anëtarëve të ekipit, kliko ikonën Filtro në shiritin e veglave për të shfaqur profilet e arkivuara.
-
Në pamjen filtrat, zgjidh Arkivuar te Statusi dhe më pas kliko butonin Apliko në fund.

-
Nga lista e anëtarëve të arkivuar të ekipit, kliko Veprimet pranë anëtarit të ekipit dhe zgjidh Hiq nga arkivimi nga paneli.

Pasi një anëtar ekipi të hiqet nga arkivimi, ai do të marrë një ftesë me email dhe profili i tij do të riaktivizohet. Për ta bërë të prenotueshëm në internet, përditëso cilësimet e profilit të tij dhe shto turnet e planifikuara.
Fshini përgjithmonë anëtarët e ekipit
- Nga menuja kryesore në të majtë të ekranit tënd, shko te Ekipi.
- Zgjidhni Anëtarët e ekipit nga paneli i menusë majtas.
- Mbi listën e anëtarëve të ekipit, kliko ikonën Filtro në shiritin e veglave për të shfaqur profilet e arkivuara.
- Në pamjen e filtrave, te Statusi zgjidh Të arkivuara dhe më pas kliko butonin Apliko.

- Nga lista e anëtarëve të arkivuar të ekipit, kliko Veprime pranë anëtarit të ekipit dhe zgjidh Fshi përgjithmonë nga paneli.

- Kliko butonin Fshi në dritaren kërcyese për të konfirmuar.
Pasi profili i një anëtari të ekipit të fshihet përgjithmonë, qasja e tij hiqet, por shitjet, takimet dhe recensionet e tij të kaluara mbeten në raportet tuaja.
Pyetjet më të shpeshta
- Fshi turnet e planifikuara të anëtarit të ekipit
- Çaktivizo prenotimin online në profilin e tij të anëtarit të ekipit
- Përditëso nivelin e lejes së tij në "Pa qasje"
Anëtarët e ekipit duhet të arkivohen një nga një. Kjo siguron që të gjitha takimet dhe të dhënat e ardhshme të menaxhohen siç duhet.
Po, çmimi i planit tënd të Fresha bazohet në numrin e anëtarëve të ekipit për të cilët mund të bëhen prenotime. Kur çaktivizon prenotimet në kalendar për një anëtar ekipi, e arkivon ose e fshin atë, ai do të hiqet nga çmimi yt mujor. Ndryshimet në planin tënd hyjnë në fuqi në periudhën e ardhshme të faturimit. Ky ndryshim ndodh automatikisht, nuk ke nevojë të bësh asnjë ndryshim manual në cilësimet e planit tënd të Fresha.
Pasi një anëtar ekipi të jetë fshirë përgjithmonë, këto të dhëna nuk mund të rikthehen. Duhet ta rikrijosh anëtarin e ekipit duke shtuar një profil të ri për të.
Nëse nuk dëshiron të arkivosh ose të fshish përgjithmonë një anëtar ekipi, por duhet të kufizosh qasjen dhe disponueshmërinë e tij, mund ta vendosësh në gjendje pezullimi. Për ta bërë këtë, mund të ndërmarrësh hapat e mëposhtëm:
Më vonë mund të arkivosh profilin e tij ose të rivendosësh aksesin e tij në hapësirën e punës, nëse është e nevojshme.




