Dezaktywuj profil sprzedawcy
Dowiedz się, jak dezaktywować nieaktywnych sprzedawców w swoim obszarze roboczym.
Dezaktywuj sprzedawcę w swoim obszarze roboczym
- Na liście pracowników kliknij Opcje obok nazwy pracownika, a następnie wybierz Edytuj, aby zaktualizować jego profil.

- Wybierz Konto sprzedawcy z lewego panelu menu.

- Wyłącz przełącznik obok Konta sprzedawcy, aby dezaktywować Profil sprzedawcy.

- Kliknij przycisk Zapisz w prawym górnym rogu, aby zaktualizować profil pracownika.
Po dezaktywacji profil sprzedawcy staje się standardowym profilem pracownika. Płatności są przetwarzane za pośrednictwem Twojego obszaru roboczego, a sprzedawca jest powiadamiany, że jego umowa jest nieaktywna. Aby ponownie aktywować istniejący profil sprzedawcy, wykonaj te same kroki, aby wysłać nowe zaproszenie.
Często zadawane pytania
Jeśli sprzedawca nie jest już aktywny lub bierze dłuższy urlop, możesz zarchiwizować lub usunąć jego profil w swoim obszarze roboczym. Zarchiwizowanie usuwa go z Twojego grafiku i uniemożliwia nowe rezerwacje, ale zachowuje jego wcześniejsze dane do wglądu.


