Machtigingsrollen beheren
Beheer de machtigingsrollen van je team om de dagelijkse activiteiten soepel te laten verlopen.
Een machtigingsrol bewerken
- Ga vanuit het hoofdmenu aan de linkerkant van je scherm naar Instellingen.
- Klik op de categorie Team om toegang te krijgen tot de machtigingsinstellingen.

- Selecteer in het linkermenu Rechtenrollen om de rechtenrollen te bekijken die je hebt aangemaakt.
- Om een machtigingsrol te bewerken, klik je op Acties (drie stippen) naast de rol en selecteer je een van de volgende opties:
- Bewerken: om meerdere onderdelen van de rechtenrol bij te werken, zoals naam, toegang en toewijzing van teamleden. Eenmaal bijgewerkt, klik je op de knop Opslaan rechtsboven om de rechtenrol bij te werken.

- Teamleden beheren: om teamleden toe te voegen aan of te verwijderen uit deze machtigingsrol. Vink het selectievakje naast elk teamlid aan om ze aan deze machtigingsrol toe te wijzen, of schakel het uit om ze te verwijderen en klik vervolgens op de knop Opslaan rechtsboven om je instellingen bij te werken.

- Naam wijzigen: om de naam van de machtigingsrol bij te werken. Eenmaal bijgewerkt, klik je op de knop Opslaan rechtsboven om de naam van de rechtenrol bij te werken.

- Dupliceren: om de naam van de machtigingsrol en de toegangsgebieden te kopiëren. Dit kan worden gebruikt om snel een machtigingsrol opnieuw aan te maken en om extra gebieden te activeren voor een hogere rolverantwoordelijkheid.

- Bewerken: om meerdere onderdelen van de rechtenrol bij te werken, zoals naam, toegang en toewijzing van teamleden. Eenmaal bijgewerkt, klik je op de knop Opslaan rechtsboven om de rechtenrol bij te werken.
Een machtigingsrol verwijderen
- Ga vanuit het hoofdmenu aan de linkerkant van je scherm naar Instellingen.
- Klik op de categorie Team om toegang te krijgen tot de machtigingsinstellingen.

- Selecteer in het linkermenu Rechtenrollen om de rechtenrollen te bekijken die je hebt aangemaakt.
- Om een machtigingsrol te bewerken, klik je op Acties (drie stippen) naast de rol en selecteer je Verwijderen.

- Teamleden die aan deze rol zijn toegewezen, moeten opnieuw worden toegewezen aan een andere machtigingsrol om toegang te blijven houden tot je Werkruimte. Om ze opnieuw toe te wijzen, klik je op het toegangsniveau naast hun naam en kies je een rol uit de beschikbare opties.
- Als een teamlid Geen toegang heeft, heeft hij of zij geen toegang meer tot de werkruimte.
- Zodra je de machtigingsniveaus van de teamleden hebt bijgewerkt, klik je op Bevestigen om de rol te verwijderen.

Zodra je een machtigingsrol hebt verwijderd, wordt dit weergegeven in je machtigingen. Je kunt Geen toegang en Eigenaar niet verwijderen, omdat dit standaardrechten zijn.
Veelgestelde vragen
Wanneer je een rol dupliceert, worden dezelfde machtigingen en toegangsinstellingen** gekopieerd,** maar wordt de rol niet toegewezen aan teamleden. Je moet de naam van de rol wijzigen (indien nodig) en er handmatig teamleden aan toewijzen.
Alle wijzigingen die je aanbrengt in een machtigingsrol zijn onmiddellijk van toepassing op alle teamleden die aan die rol zijn toegewezen. Als je alleen de machtigingen voor specifieke teamleden wilt wijzigen, dupliceer je de rol, pas je de machtigingen in de kopie aan en wijs je in plaats daarvan de nieuwe rol toe aan die teamleden.
Om de volgorde te wijzigen waarin je machtigingsrollen worden weergegeven, open je Machtigingsrollen, klik je vervolgens op Opties en selecteer je Volgorde wijzigen. Sleep elke rol en zet deze neer om ze in de gewenste volgorde te rangschikken en klik op Volgorde opslaan om je wijzigingen bij te werken.
Bij het overdragen van het eigenaarschap van de werkruimte aan een bestaand teamlid, krijgt het teamlid dat het eigenaarschap overneemt een Werkruimte-eigenaar-machtigingsrol en wordt uw machtigingsrol gewijzigd in Hoog.